Biz7
întrebări despre afaceri
Prima pagină » CEO Story » 4 întrebări despre afaceri

4 întrebări despre afaceri

Când vine vorba de lumea afacerilor, oamenii au o grămadă de nelămuriri și întrebări, mai ales începătorii. Dacă nu știi tot ceea ce trebuie să știi, poți face greșeli costisitoare și îți poți chiar și ruina mica afacere. Așa că, am adunat aici 4 întrebări despre afaceri și am încercat să răspundem la ele cât de bine putem.

1.Cum pot să-mi înfrâng temerile înainte de a „ieși pe scenă”?

Una dintre cele mai mari temeri atunci când îți pornești o afacere este frica de eșec. Toată lumea se teme de acest lucru.  Poate ideile și planurile de afacere sunt bune, însă punerea lor în aplicare e mai grea. Apar întrebări precum : „Ce mă fac dacă…?”. Ar trebui să ne luăm inima în dinți și să încercăm.  Ar trebui să gândim pozitiv și să facem orice ne stă în putință pentru a reuși. Pentru orice soluție există o problemă. Nu degeaba se spune : „Nu riști, nu câștigi.”

2.Ar trebui să accept un client care îmi spune că celelalte programe în care a învestit nu au funcționat?

Înainte de a face pasul și de a hotărî să lucrezi împreună cu cineva, trebuie să te gândești bine. Dacă afacerea ta deja e la un nivel destul de ridicat, ar trebui să încerci să afli ce nu a funcționat cu clientul pe care vrei să-l alegi. În caz contrar, s-ar putea ca programul tău să ajungă acela care nu a funcționat.

Cel mai bun lucru de făcut într-o astfel de situație este să întrebați. Întrebați în ce fel de program au investit de nu a funcționat. Trebuie să-și spună și ei părerea. De ce cred că acel program nu a funcționat? Care a fost contribuția lor? Ce ar fi putut să facă mai bine? Dacă ar putea schimba ceva, ce ar schimba?  În funcție de răspunsurile pe care le vei primi, vei trage concluziile care trebuie.

3.Cum să-mi dau seama că prețul pe care l-am propus se merită?

Pentru a avea încredere și a fi sigur că prețul este pe măsura serviciilor pe care le oferi, uitați-vă la una dintre cele mai bune povești de succes ale clienților si întrebați-vă: „ Care ar fi costul pentru acest client dacă nu ar fi investit în produsul sau serviciul meu?”

De exemplu, cât vă imaginați că ar putea plăti cineva dacă ar ști că mariajul lor se îndreaptă spre divorț și sfaturile voastre i-ar ajuta să-și salveze căsnicia? Aceasta este adevărata valoare a ceea ce oferiți.

4.Cine mă asigură că voi reuși?

Tu însuți ești responsabil de reușita propriei tale afaceri. Trebuie să te asiguri că ai idei bune, ai curaj și răbdarea necesară pentru a face față tuturor problemelor care vor interveni pe parcurs.

Să-ți începi propria afacere nu este așa ușor, trebuie doar să ai grijă la ce produse decizi să faci sau ce servicii își oferi și ce clienți îți alegi. Cel mai important lucru, este să scapi de frică. Nu vei face nimic cu frica! Dă tot ce ai mai bun din tine!

 

 

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro