Biz7
Prima pagină » Editoriale » Ce sunt semințele pentru germinat?

Ce sunt semințele pentru germinat?

Studii recente efectuate în acest domeniu au demonstrat că semințele germinate sunt hrana viitorului. S-a analizat efectul a peste 40 de tipuri de semințe germinate asupra organismului uman, iar rezultatele au fost de-a dreptul impresionante.

Dar ce reprezintă, de fapt, acestea? Germenii sunt semințele germinate cu ajutorul apei. Mai pe toate înțelesurile, germenii sunt „pui de plante”. În primele zile de hrană au nevoie de substanțe nutritive din sămânță, la fel cum puii au nevoie de laptele mamei, iar când sămânța începe să germineze, începe să se poată descurca și de una singură.

De ce sunt bune acestea?

Ei bine, aceste semințe, pe cât sunt de mici, pe atât sunt de bogate în enzime. Enzimele sunt substanțe esențiale organismului nostru, ce joacă un rol important de catalizatori.

De obicei, enzimele din preparatele pe care le facem zilnic, sunt distruse atunci când folosim temperaturi mari de gătire. Astfel, pentru a desfășura procesele metabolice zilnice, organismul nostru trebuie să cedeze enzime din propriile sale rezerve. Acest lucru duce deseori la foarte multe afecțiuni precum: boli cardiace, boli ale pancreasului, tulburări hormonale și chiar cancer.

Includerea de germeni în dieta noastră zilnică, poate face minuni pentru corpul nostru. Nu numai că îi oferă necesarul de enzime, dar ne poate ajuta și sistemul imunitar, ferindu-ne astfel de o mulțime de boli. Totodată, sunt foarte buni în cazul în care vrem să urmăm o cură de detoxifiere și să ne curățăm organismul.

Este simplu să-ți prepari singur necesarul de semințe germinate pentru o zi. Ai nevoie de semințe BIO, netratate chimic, un vas de sticlă și apă. Atât de simplu și atât de multe beneficii oferite. Pentru copii este suficientă o singură linguriță, pentru adulți se pot consuma și două.

Dacă ar fi să facem un top al celor mai bune semințe pentru germinat, pe primul loc ar fi semințele de grâu. Acestea au o grămadă de beneficii: ajută la eliminarea toxinelor din organism, sunt bune pentru creșterea forței musculare și reduc febra musculară după o zi de efort fizic, sunt bune pentru diferite afecțiuni precum astenia, astmul bronșic, reumatismul, constipație, hemoroizi, afecțiuni digestive și reduc colesterolul.

Ssemințele pentru germinatemințele de dovleac sunt iarăși extrem de bune pentru sistemul imunitar și pentru afecțiunile ce pot apărea la sistemul endocrin, afecțiuni hepatice, renale și prostată.

Semințele de soia fac minuni în ceea ce privește încetinirea procesului de îmbătrânire. Substanțele întâlnite în semințele germinate de soia se luptă împotriva radicalilor liberi. Totodată, soia este bună și pentru osteoporoză, diabet, afecțiuni cardiovasculare, migrene și prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

Pe scurt, semințele germinate fac minuni pentru sănătatea noastră. Sunt simplu de preparat, sunt ieftine, însă cel mai important e să fie ferite de orice fel de substanță chimică. De aceea e bine să optezi pentru semințe de germinat BIO. Astfel, te asiguri că sunt sănătoase și nu le lipsește nicio substanță nutritivă iar efectele sunt garantate. Pe BioBoom ai o varietate largă de semințe pentru germinat din care poți alege. Semințe mici, prețuri și mai mici, pentru beneficii mari.

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro