Biz7
apartament
Prima pagină » Editoriale » De ce sa cumperi un apartament si cum sa-l alegi – afla cele mai importante aspecte

De ce sa cumperi un apartament si cum sa-l alegi – afla cele mai importante aspecte

Sa ai o locuinta este in prezent dorinta multor tineri, mai ales in cazul celor la inceput de drum alaturi de noua lor familie. Este si un aspect destul de firesc, intimitatea si confortul fiind printre cele mai importante aspecte de care trebuie sa avem parte, nu-i asa?

Sunt foarte multe motive pentru care ar trebuie sa te orientezi catre un apartament, in special atunci cand ai de ales intre acesta si o casa. Totodata, spre deosebire de situatiile in care stai in chirie, e evident ca achizitionarea unui poate fi cea mai buna solutie. De ce? Sa vedem in cele ce urmeaza toate aceste aspecte.

Apartament vs casa

Marea intrebare pentru cei care vor sa locuiasca in propriul lor spatiu e daca sa se orienteze catre un apartament sau catre o casa. Diferentele pot fi destul de semnificative, insa apartamentul prezinta anumite avantaje demne de luat in considerare.

Ca de exemplu, atunci cand ai o casa spatiul e destul de mare si esti direct raspunzator de tot ceea ce tine de reparatii, structura, etc. Ai foarte multa bataie cu alegerea unui teren foarte bun, trebuie sa te ocupi de constructie, plus ca o casa stie toata lumea ca necesita intretinere in mod permanent. E evident ca ai costuri foarte mari daca te indrepti catre aceasta optiune.

Pe de alta parte, intr-un apartament ai totul realizat, iar costurile de intretinere sunt mult mai scazute in acest caz. Totodata, sa stii ca sunt apartamente cu 2 camere Brasov care au o suprafata utila de 55 metri patrati, fiind concepute astfel incat sa ai suficient spatiu.

Asadar, costuri mici de intretinere, batai de cap aproape inexistente si suficient spatiu pentru confortul tau – cam de asta ai parte la un apartament.

Rate sau chirie?

Te-ai gandit vreodata cat de multi bani ai dat in perioada totala de cand stai la chirie? Pe langa toate astea, apartamentul nici nu-ti ramane tie. Ei bine, ce ai spune daca pentru aceeasi suma ori aproximativ, stii ca banii pe care-i dai se concretizeaza mai apoi in detinerea unui spatiu propriu?

Sunt foarte multi dezvoltatori imobiliari care sunt destul de flexibili din acest punct de vedere si iti ofera posibilitatea de a plati apartamentele in rate. Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens e proiectul Maurer Residence, unde poti sa alegi fie o garsoniera, fie un apartament cu 2, 3 camere, duplexuri sau chiar studiouri.

Prin urmare, e de preferat sa faci o rata pentru propriul tau apartament decat sa stai ani buni in chirie. E o alegere inteligenta si in fapt e o investitie pe termen lung.

Sa fie nou sau vechi?

De ce ai alege un apartament second-hand? Stiai ca noile apartamente ce sunt construite, in special cele realizate de dezvoltatorul imobiliar mai sus mentionat, sunt foarte eficiente din punct de vedere al izolatiilor si al rezistentei. Sunt doua aspecte ce vor face o mare diferenta pe parcursul timpului, iar pe langa aceste detalii chiar sunt si gandite excelent, oferind spatiu, confort si o arhitectura moderna.

E foarte clar ca alegerea unui apartament nou e cea mai buna varianta!

Tu ce preferi?

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro