Biz7
cum să devii bogat
Prima pagină » Informativ » Cum să devii bogat după 50 de ani?

Cum să devii bogat după 50 de ani?

Toată lumea visează să devină bogată. Chiar dacă nu mai ești în floarea vârstei și ești la finalul carierei, asta nu înseamnă că visul de a deveni milionar trebuie să fie o fantezie. Tot ce ai nevoie este schimbarea mentalității în ceea ce privește banii și foarte multă încredere în tine. Ăsta este lucrul pe care autorul Steve Siebold îl accentuează în cartea „Cum gândesc oamenii bogați”.

Este mai ușor decât atunci când ești tânăr

Tot autorul accentuează că e mai ușor să devii bogat la anii 50, decât e la 30. Persoanele bătrâne au o experiență de viață care le lipsește tinerilor. Poate cei mai tineri știu mai multe despre tehnologie, însă cei mai bătrâni au trăit mai mult și știu urcușurile și coborâșurile vieții.

Schimbă-ți gândirea despre bani

De obicei oamenii au o gândire de loterie, cum s-ar spune. Ei cred că singurul mod prin care poți deveni bogat, este să câștigi la loto o sumă impresionantă de bani. Nu trebuie să mai căutam bani din frică, ci banii trebuie văzuți prin ochii libertății.

Toate persoanele bogate pe care Siebold le-a intervievat pentru a scrie cartea, l-au învățat același lucru. Trebuia să privească banii cu ochi diferiți. La întrebarea „Ce înseamnă banii pentru tine?” probabil că cele mai multe persoane ar răspunde că banii înseamnă o necesitate, sau „un rău necesar”. Ei bine, persoanele milionare nu gândesc așa. Pentru ei, banii înseamnă „alegeri și oportunități”. Dacă începi să te gândești la bani în acel sens, vei începe să înțelegi și cum funcționează lucrurile.

Majoritatea oamenilor săraci au o părere și o gândire foarte negativă în ceea ce privește bani. Și cum ar trebui atunci să obținem ceva pe care urâm? Societatea are creierul spălat de oamenii săraci și de anumite instituții. Dacă tu crezi că banii te vor face să devii egoist, să te comporți urât cu cei din jurul tău, atunci cum te aștepți să-i câștigi?

Până și media te influențează negativ!

Dacă deschizi televizorul, vei observa că tot ce ține de bani este negativ. Toți oamenii bogați sunt considerați răi. Însă lumii îi place să vorbească. Adevărul este că acești oameni lucrează din greu în fiecare zi. Sunt oameni cinstiți. Știu că în ziua de astăzi se spune că „Marile averi sunt obținute ilegal.”, dar acest lucru nu este valabil tot timpul. În cea mai mare parte, da, dar nu tot timpul.

Învață să te ajuți pe tine mai întâi

Atunci când mergi cu avionul ți se spune că în caz de urgență să folosești măștile de oxigen pe care ți le vor pune la dispoziție. Tot aici ți se spune ca mai întâi să îți pui masca ta apoi pe a celorlalți. Tot așa este și cu banii. Mai întâi trbeuie să-i obții, și apoi îi vei putea ajuta pe cei din jurul tău.

Învață din eșecuri

Chiar dacă ai avut încercări de afaceri care au eșuat, acest lucru nu ar trebui să te descurajeze. Ar trebui să înveți din greșeli și să nu le mai repeți. Această grijă și frică de eșec îi împiedică pe oameni să încerce vreo afacere. Trebuie să scapi de ea! Cei bogați au înlăturat din minte această teamă și au reușit! Oamenii bogați își spun întotdeauna că indiferent de ce se va întâmpla, ei vor găsi o cale să rezolve problema.

Să devii bogat nu e un mister sau o magie

În ziua de astăzi, cu piața și economia cotidiană, să devii bogat nu mai este un subiect așa tabu. Autorul consideră ba chiar că și străzile sunt pavate cu aur. A fi bogat nu înseamnă a scoate un iepure dintr-o căciulă, ci a oferi servicii pentru care oamenii sunt dispuși să plătească.

La vârsta de 50 de ani ai o perspectivă mai largă în ceea ce privește acest lucru. Nu e greu să devii bogat, principalul lucru pe care trebuie să-l schimbi este concepția despre oamenii bogați și să încetezi a-i considera „oameni răi”.

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro