Biz7
SEO
Prima pagină » Informativ » De ce este SEO important pentru afacerea ta?

De ce este SEO important pentru afacerea ta?

Piața din ziua de astăzi a devenit extrem de competitivă.  Din ce în ce mai mulți afaceriști se confruntă cu dilema: ce variantă de online marketing ar trebui să aleg? Care ar fi mai potrivită pentru afacerea mea? Decizia aceasta și apoi concentrarea pe ea, nu sunt lucruri ușoare, deși poate așa par la prima vedere.

Mulți afaceriști, în special cei care au companii mici sau medii, nu au bugetul necesar pentru reclamă, la fel cum au companiile mari.  De aceea, prefer să aleagă de obicei campanii care să-i coste mai puțin.  Din acest motiv, mulți aleg SEO.

Dar ce înseamnă defapt SEO?

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization. Mai pe înțelesul tuturor, SEO face ca site-ul companiei tale să apară printre primele căutări la Google, având la bază cuvinte sau fraze cheie. Dar chiar este necesar pentru a-ți promova afacere? Ce beneficii poate să-ți aducă?

Trafic continuu gratuit

În fiecare zi se efectuează milioane de search-uri pe Google. Pentru că, da, toată lumea folosește Google. E cel mai popular motor de căutare. Este gratuit, ba chiar poți și să câștigi bani din asta. Spre deosebire de reclama PPC de la Google AdWords, acest tip de reclamă este mult mai convenabil.

Cu cât mai multe clickuri pe pagina ta, cu atât mai mulți clienți.

Îți expune afacerea

După cum probabil știi deja, unul dintre principalele motive pentru care oamenii se folosesc de motoare de căutare cum ar fi Google, este pentru a găsi soluții la propriile porbleme sau răspunsuri la diversele întrebări ce apar în viața cotidiană. De obicei, când persoanele caută soluții, 70% dintre ei dau click pe site-urile care apar în prima pagină de căutare.

Dacă site-ul tău e bine clasat, asta îți va aduce foarte mulți vizitatori pe pagină. Afacerea ta va fi mult mai expusă și vei avea șanse mai mari să evoluezi.

Generează trafic

În conformitate cu unele studii efectuate în acest domeniu, s-a zice că reclama SEO are o rată de succes de 14,6 %. Acesta este un procent destul de ridicat dacă ar fi să comparăm cu afișele sau e-mailul, care au o rată de succes de 1,7%.

Depinde de ce domeniu e legat afacerea ta și de cum cuvintele cheie conduc utilizatorii spre pagina ta. Cu SEO este imposibil să nu ai vizitatori unici și noi în fiecare zi.

Îți ajută afacerea să crească

După cum deja am specificat de mai multe ori, dacă ai o prezență online bună, afacerea ta va crește fără îndoială. SEO joacă un rol important în a se asigura că site-ul tău web are o prezență online bună, și îi crește vizibilitatea cu până la 59%. Fără vizibilitate, potențialul grup de clienți nu te vor putea găsi niciodată. Dacă ai parte de SEO potrivit, afacerea ta va fi mult mai mediatizată și va crește.

Dacă încă nu ai un site pentru afacerea ta, dar vrei să fii prezent și online pentru ca oamenii să-ți găsească mai ușor compania, atunci ar trebui să apelezi la o agenție de online marketing. Când ai un site care arată bine, cu conținut de calitate, care apare și primul în listele de căutare de la Google, vei  putea ajunge la potențialii clienți și afacerea ta va crește negreșit.

 

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro