Biz7
interviu
Prima pagină » Informativ » De ce trebuie să ții cont atunci când te pregătești de un interviu?

De ce trebuie să ții cont atunci când te pregătești de un interviu?

Felicitări! Ai fost ales să iei parte la un interviu! Deși poate părea ca o ușurare, având în vedere situația economică, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. E important să lași o primă impresie bună atunci când ai un interviu și să rămâi calm și calculat. Dacă ești frustrat și nervos, nu o să dai prea multă încredere. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când te pregătești de un interviu:

Cu o săptămână sau câteva zile înainte de interviu

1.Fă-ți temele!

Ia-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a afla date despre compania respectivă și despre jobul pentru care vrei să aplici. Dacă vrei să găsești informații specifice, vizitează o librărie, fă o căutare pe internet sau vorbește cu foști angajați despre experiența lor de lucru în acea companie. Întreabă chiar și în familia ta, în grupul de prieteni, ce știu ei despre această companie?

Studiază produsele companiei, serviciile, industria, vânzările anuale, locația geografică, structura, istoria și orice alte informații cheie.

2.Analizează concurența

Identifică cei mai mari concurenți ai companiei respective și cercetează prin ce diferă. Vezi dacă diferă negativ sau pozitiv. Fă-ți o părere despre cum este văzută compania prin ochii concurenților.

3.Pregătește exemple specifice despre cum tu ai putea ajuta compania

Trebui să te gândești de dinainte la niște motive care te-ar face pe tine perfect pentru acea companie. Repetă și răspunde la întrebări directe despre experiența ta, educația ta și abilitățile tale și despre cum acestea te-ar putea ajuta la noul loc de muncă.

Dacă ești pregătit să dai explicații despre cum abilitățile și experiența ta s-ar potrivi la noul loc de muncă, ești ca și angajat. Acesta e unul dintre cele mai apreciate lucruri la un interviu. Fii foarte atent la ceea ce caută compania!

4.Identifică-ți punctele tari și cele slabe

Fii pregătit să vorbești despre slăbiciunile tale, dar într-un mod pozitiv. Spre exemplu:„Cea mai  mare slăbiciune a mea este că sunt perfecționist. Acest lucru mă face ca să-mi ia mai mult timp până termin un proiect. Dar îmi plac lucrurile făcute bine.”

5.Pregătește-te să fii evaluat

După cum am spus și mai sus, e foarte important să-ți faci temele. Pregătește-te să primești și întrebări despre companie și despre poziția de care ești interesat. Acest lucru va demonstra și cât de mult îți dorești cu adevărat postul.

6.Fii atent cu ce te îmbraci

Asta este probabil unul dintre cele mai importante lucruri. Probează dinainte hainele pe care te-ai decis să le porți și asigură-te că se așează bine. Asigură-te că sunt perfect curate și călcate.

Cu o zi înainte de interviu

1.Ocupă-te și de cele mai mici detalii

Nu uita să contactezi compania pentru a cofirma data și ora interviului.  Totodată, poți căuta pe google maps poziția exactă a companiei pentru a fi sigur că îți calculezi timpul cum trebuie. Poți să-ți faci niște extra copii ale cv-ului tău, niciodată nu strică. Chiar dacă și angajatorul are câteva, tu fii mereu pregătit.

2. Odihnește-te corespunzător

Odihna este cel mai important lucru. Dormi cât de mult trebuie și odihnește-ți creierul. O minte limpede va funcționa totdeauna mai bine ca una obosită.

Renunță la stres și la emoții și dă tot ce ai mai bun!

 

 

 

 

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro