Biz7
Prima pagină » Stiri » 3 Sfaturi pentru a obține un job în domeniul IT

3 Sfaturi pentru a obține un job în domeniul IT

A început și în România să înflorească ideea aceasta cu IT-ul. Dacă în urmă cu câțiva ani, nu prea existau joburi în acest domeniu, și majoritatea tinerilor plecau în afară, astăzi situația s-a schimbat. Apar din ce în ce mai multe firme și acest domeniu este destul de bine plătit.

Dar ce trebuie să faci ca să obții un astfel de job bun și bine plătit? Nu este destul să ai studii în domeniu. Ca la orice job bine plătit concurența va fi destul de mare. Iată 3 sfaturi pentru cum poți obține un job bine plătit în IT.

1.Fii mult mai pregătit decât concurența!

Trebuie să fii mult mai bun decât ceilalți care candidează pentru post. Și cum poți face asta dacă nu prin obținerea de certificate în domeniu? Deși nu pare, acesta este un aspect foarte important pentru angajatorii din acest domeniu.

Corporațiile software de vârf îți pot asigura titluri de specialitate care îți dau posibilitatea de a-ți dezvolta anumite abilități în domeniul IT-ului. Dacă dețineți astfel de certificate sau diplome, îi puteți dovedi angajatorului că sunteți priceput la un anume lucru.

Potrivti unor studii realizate în acest domeniu, mai mult de jumătate dintre angajatori spun că persoanele cu atfel de certificate sunt mai bine văzute decât cele care nu au.

Nu este suficient să ai o diplomă de absolvire a unei facultăți, chiar dacă este în domeniu. La modul cum evoluează tehnologia, acestea își pierd actualitatea imediat și pe piață vor fi cerute alte competențe.

Iată o listă cu cele mai cerute titluri de specialitate: Microsoft Certified Technology Specialist și Microsoft Certified Professional Developer pentru programatori și Adobe Certified Associate și Adobe Certified Expert pentru designeri.

2.Implică-te în cât de multe proiecte ai ocazia

Nu trebuie să te desconsideri de faptul că abia ai terminat facultatea, nu ai niciun fel de experiență și probabil nu vei obține un loc de muncă bine plătit. Total eronat! Alege o facultate care să îți ofere posibilitatea să te implici în cât mai multe proiecte. Participă la proiecte încă din timpul studiilor și obține experiență.

Nu trebuie să fii cel care conduce proiectul, trebuie să ai măcar o contribuție minimă, dar o contribuție pe care o poți trece în CV-ul tău. Încă din școală interesează-te, la colegi, la profesori la prieteni și participă la tot ce te-ar putea ajuta. Nu trebuie să fii plătit pentru asta, alege să o faci voluntar și vei avea o grămadă de beneficii la angajare.

Îți vei putea scrie în cv asta, și pentru angajator acesta este un lucru esențial.

3.Ai încredere în tine și fii convingător

La un interviu trebuie să fii tot timpul sigur pe tine. Trebuie să te gândești, în primul rând, cu ce l-ai putea tu ajuta pe angajatorul respectiv. Dacă faptul că te va angaja pe tine îi va aduce mai mulți bani, mai mulți vizitatori, un rating mai mare.

Acestea sunt principalele întrebări pe care trebuie să ți le pui când mergi la un interviu, pentru că asta te va întreba și angajatorul. Poate experiența ta și cunoștințele tale de până acum să îl ajute pe el?

Gândește-te bine la ce beneficii va avea persoana respectivă, dacă te va angaja, și nu exita să i le enumeri. Trebuie să fii sigur pe tine și sigur în forțele proprii.

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro