Biz7
afacerea mai profitabilă
Prima pagină » Stiri » 6 idei pentru a-ți face afacerea mai profitabilă

6 idei pentru a-ți face afacerea mai profitabilă

Succesul în lumea afacerilor nu este atât de ușor precum pare la prima vedere. Nu e nici pe departe ușor, mai bine zis. Nu degeaba se spune că 80% dintre companii nu pot supraviețui mai mult de un an și jumătate.  Pentru a înfrânge acele zvonuri, trebuie să faci tot ceea ce-ți stă în putere pentru a te asigura ca îți rămâne profitabilă compania, în special în primele zile. Iată 6 idei care să te ajute să-ți faci afacerea mai profitabilă.

Cercetează piața cu atenție

Prima și prima dată, trebuie să te ocupi de lucrurile elementare. Cercetările de piață sunt necesare pentru orice tip de afacere. Fie ea o afacere mare sau o afacere mică. Unele idei poate sună super atunci când le scrii pe hârtie. Adevărul este că dacă nu ai piață nu ai nici afacere, oricât de bine ar suna ideile.

Mai întâi trebuie să determini cine va reprezenta piața pentru afacerea ta și apoi să aflii cât de multe poți despre acei potențiali clienți.  Trebuie să-ți ghidezi planul de afacere înspre a-i ajuta pe acei clienți cât de mult poți.

Fă calculele

De asemenea, trebuie să te asiguri că planul tău de afaceri funcționează și la nivel matematic. Trebuie să estimezi cât de mult te va costa să îți creezi produsul, cât de mult te va costa să închiriezi anumite spații, cât de mult de va costa să angajezi anumiți oameni și așa mai departe.

După toate acestea, trebuie să estimezi și cât de multe servicii sau produse trebuie să vinzi pentru a te putea menține pe linia de plutire. Toate aceste informații sunt indispensabile dacă vrei să ai o afacere profitabilă.

Fă-ți reclamă

Reclama nu mai este același lucru care era odată. Metodele tradiționale de a face reclamă cum ar fi TV-ul, afișele sau radioul sunt toate foarte scumpe. Astăzi ai mult mai multe soluții, mult mai ieftine și eficiente. De pildă, poți opta pentru marketing online.

Cu toții știm reclamele care apar pe diferite site-uri. Ei bine, poți opta pentru o variantă „pay per click”. Adică nu va trebui să plătești pentru reclamă, decât dacă persoana repsectivă apasă click să vadă despre ce e vorba. Această metodă de plată nu este posibilă și cu metodele tradiționale de reclamă.

Investighează și citește cărți

Știm că sunt suficiente povești cu anteprenori care au avut un succes incredibil, doar bazându-se pe instinct. Însă aceste cazuri sunt rare, în special la oamenii care investesc în noi afaceri. Ai putea, în schimb, să te informezi, și să studiezi cât de mult poți înainte de a te decide în ce fel de afacere ai vrea să investești. Citește cât de multe cărți despre investiții, afaceri și anteprenoriat suportă stomacul tău!

Asigură-ți strictul necesar

Prețurile prea mari pot fi un factor care să facă afacerea să scadă destul de mult. Unele cheltuieli foarte mari sunt absolut necesare, dar de unele te poți și detașa. Spre exemplu, nu va trebui să plătești foarte mult pentru un spațiu de birou, dacă poți face acest lucru și undeva înafara magazinului tău. Încercă să salvezi cât de mulți bani poți, dar niciodată nu fă asta dacă are de suferit calitatea produsului tău!

Fă ceea ce funcționează

Unii oameni se tem să renunțe la planul inițial de afaceri. E bine să ai un plan de afaceri stabil, dar trebuie totdeauna să fii flexibil și să te adaptezi în funcție de piață.

E greu să faci un profit. E greu să ai o afacere.  Însă, cu planul potrivit, cunoștințele și munca, orice este posibil.

 

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro