Biz7
agențiile de recrutare
Prima pagină » Stiri » Resurse Umane » Agențiile de recrutare, ajutorul perfect atunci când vrei un job

Agențiile de recrutare, ajutorul perfect atunci când vrei un job

Ești în căutarea unui nou job? Ce-i drept, este obositor să cauți mereu, să fii atent la anunțuri, să dai numeroase interviuri pentru ca mai apoi să realizezi că nu ești potrivit pentru un anume job. Este și mai obositor să faci asta în timp ce ești angajat. Cum îți poți ușura munca? Simplu! Apelează la agențiile de recrutare. Îți vom prezenta mai jos tot ceea ce trebuie să știi în acest domeniu.

agențiile de recrutare

Ce sunt agențiile de recrutare?

După cum probabil sugerează și numele, aceste agenții se ocupă cu găsirea unui loc de muncă potrivit pentru fiecare candidat. La fel ca și site-urile de matrimoniale. Îți pui câteva caracteristici la profil, iar site-ul îți va găsi cele mai „potrivite perechi”.

Lăsând gluma la o parte, agențiile de recrutare sunt prea puțin promovate în România. De accea, probabil, există persoane care nu au auzit de așa ceva și continuă să își caute locuri de muncă citind anunțuri de prin ziare. Nu că aceasta nu ar fi o modalitate corectă, dar e mult mai dificilă și necesită timp.

De ce beneficiezi dacă apelezi la o agenție de recrutare?

După cum am specificat mai sus, aceste agenții au scopul de a recomanda companiilor candidații ce se potrivesc profilului căutat. Însă, acesta nu este singurul beneficiu de care dispui dacă apelezi la o astfel de agenție.

Poți beneficia și de consiliere în ceea ce privește cariera. Dacă nu ești hotărât ce vrei cu adevărat să faci, aceste agenții te pot ajuta să te cunoști mai bine.

Agențiile sunt deosebit de folositoare mai ales în cazul tinerilor. Aceștia beneficiază de consiliere în ceea ce privește realizarea unui CV mai bun și cum să se prezinte la un interviu de angajare. Se pot angaja la firme seriose și prefesioniste pentru că agențiile de recrutare își rezervă dreptul de a-și selecționa cu atenție companiile cu care cooperează.

În ceea ce privește beneficiile pe care le aduc firmelor cu care lucrează, aceste agenții sunt indispensabile mai ales dacă firma respectivă nu dispune de un departament HR. Astfel, beneficiază de candidați pe măsura cerințelor și preferințelor fără un efort prea mare.

În ce constă procesul de selecție?

Este evident că mai întâi vei avea nevoie de binecunoscutul CV pe care îl vei trimite agenției respective. Urmează ca apoi să ai parte de un interviu telefonic și apoi de diferite evaluări, în funcție de agenția la care ai apelat. Candidatul este trecut mai apoi într-o bază de dată și urmează să fie contactat atunci când se găsește ceva pe măsura capacităților. Ultimul pas este recomandarea directă către angajator.

Deseori aceste agenții dispun de o varietate mare de joburi. Majoritatea joburilor nu sunt postate tot timpul pe site-urile de profil, ceea ce constitue un atu pentru agențiile de recrutare.

Principalele agenții de recrutare din România

În România, acest domeniu nu este foarte dezvoltat, însă lucrurile se îmbunătățesc progresiv.  Iată unele dintre cele mai cunoscute agenții:

Manpower – în căutare de candidați talentați și cu un nivel educațional înalt, atât la nivel național, cât și în străinătate

Adecco resurse umane SRL – specializată mai mult pe programe de practică pentru studenți, atât la nivel național, cât și în Europa de Est

Lugera & Makler România – pentru candidații aflați la început de carieră, atât la nivel național, cât și în străinătate

ArcForce SRL – specializată pe domeniile: agro-alimentar, industrie, agricultură, construcții, turism, atât la nivel național cât și în străinătate

Brainspotting – specializată în domeniul IT, la nivel național și internațional

Capital Jobs – agenție specializată în joburi entry level precum: construcții, vanzari dar și joburi top level din domeniul IT-ului, arhitectură și multe altele.

 

Adauga comentariu

Conecteaza-te cu Biz7.ro